Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářská legislativa (FCH-MCO_POL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_POL - Potravinářská legislativa, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je navázat na získané poznatky z odborných potravinářských předmětů z legislativního hlediska, včetně aplikací systémů jakosti dle požadavků EU.

Osnova

1. Úvodní hodina - obsah předmětu a základní pojmy2. Plán zajištění bezpečnosti potravin v ČR a v EU3. Instituce odpovědné za zajišťování kvality a bezpečnosti potravin4. Jakost a zdravotní nezávadnost potravin - normy ISO, HACCP, BRC5. Zákon o potravinách6. Prováděcí vyhlášky Min. zdravotnictví7. Prováděcí vyhlášky Min. zemědělství8. Veterinární zákon a příslušné prováděcí vyhlášky9. Další důležité zákony a vyhlášky (Zákon o SZPI, Zákon o ochraně veřejného zdraví, Zákon o ochraně spotřebitele, Zákon o vinohradnictví a vinařství)

Literatura

Komprda T.: Legislativa a kontrola potravin. MZLU, Brno 1999. (CS)Helešic F., Suchánek J.: Zákon o potravinách: komentář. C.H.Beck, Praha 1998. (CS)

Požadavky

Pro úspěšné absolvování kurzu je nutné mít řádné znalosti z oblasti potravinářských technologií.

Garant

Ing. Jana Zemanová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Zemanová, Ph.D.