Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioekologie (FCH-MCO_RAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_RAD - Radioekologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je:- podání přehledu o zdrojích radioaktivních látek a ionizujícího záření v životním prostředí- prezentace jejich působení na lidský organismus- podání přehledu o ochraně proti účinkům radioaktivních látek

Osnova

1. Základní pojmy. 2. Kosmické záření. 3. Přírodní radionuklidy. 4. Radon a produkty jeho přeměny. 5. Těžba a zpracování uranové rudy. 6. Jaderné elektrárny. Havárie černobylského reaktoru. 7. Radioaktivní odpady. 8.Ostatní zdroje ionizujícího záření. (Všechna témata ve vztahu k životnímu prostředí a vlivu na lidský organismus.)

Literatura

M. Eisenbud: Environmental Radioactivity, 3rd edition. Academic Press, Inc., Orlando, 1987. (CS)R. L. Kathren: Radioactivity in the Environment. Harwood Academic Publishers, London, 1984. (CS)J. Hála, J. D. Navratil: Radioactivity, Ionizing Radiation, and Nuclear Energy. Konvoj, Brno, 2003. (CS)

Požadavky

Absolvování předmětu "Jaderná chemie" je podmínkou.Znalosti z matematiky, fyziky, chemie anorganické, obecné, fyzikální.

Garant

prof. RNDr. Jiří Hála, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jiří Hála, CSc.