Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Struktura a vlastnosti anorganických materiálů I (FCH-MCO_SAM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_SAM1 - Struktura a vlastnosti anorganických materiálů I, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět má poskytnout studentům nejdůležitější, avšak ucelené poznatky o struktuře anorganických krystalických i amorfních materiálů, o jejich vazbách, a zejména o vztahu struktury a fyzikálních i chemických vlastností. Seznamuje posluchače i s nejdůležitějšími principy metod a technikami studia materiálů.

Osnova

1. Ideální krystal 2. Interakce elektromagnetického vlnění s krystalem 3. Krystalochemie 4. Reálný krystal 5. Vazebné síly v pevných látkách 6. Nekrystalické látky 7. Elektrické vlastnosti látek I 8. Elektrické vlastnosti látek II 9. Magnetické vlastnosti látek10. Optické vlastnosti látek11. Tepelné a mechanické vlastnosti látek12. Vybrané techniky studia anorganických matreiálů: rentgenová, elektronová a neutronová difrakce13. Vybrané techniky studia anorganických materiálů: mikroskopie světelná a elektronová transmisní14. Vybrané techniky studia anorganických materiálů: elektronová mikroskopie rastrovací, emisní a iontová

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Obecná a anorganická chemie I, II, Fyzika I, II, Fyzikální chemie I, II.

Garant

doc. Ing. František Šoukal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. František Šoukal, Ph.D.