Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář oboru II - CHMA (FCH-MCO_SO2_A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_SO2_A - Seminář oboru II - CHMA, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu navazujícího na seminární předmět podobného typu v předchozím semestru je další rozšíření poznatků z oboru a současně posílení interaktivní formy výuky s komunikační složkou a důrazem na samostatnou práci. Do výuky budou nadále zváni význační odborníci z průmyslové praxe, spolupracujících výzkumných, vývojových a vysokoškolských pracovišť a jiných pracovišť FCH i VUT, aby poskytli studentům aktuální informace z oboru a aby došlo k bližšímu propojení výuky a výzkumu s odbornou praxí a navázány případné kontakty ohledně uplatnění absolventů. Součástí předmětu jsou rovněž studentské prezentace aktualit z oboru.

Osnova

1. týden: Úvod, organizace seminářů, zadání témat pro prezentace aktualit.2.-6. týden Přednášky zvaných odborníků z praxe - zástupci Contipro, Favea, VUVEL, AVČR, CEITEC atd.Příklady témat:Nanočástice a nanovlákna Řízené uvolňování a cílená distribuce léků Tkáňové inženýrství a regenerativní medicína Hojení ran Senzory v medicíně a diagnostice Vývoj a testování vakcín7.-9. týden: Prezentace doktorandů výzkumných skupin FCH.Příklady okruhů:Biomateriály pro kloubní a kostní náhrady.Příklady využití kyseliny hyaluronové v biomedicíně.Transportní systémy pro léčiva a potravinové doplňky.Využití nanočástic v kosmetice.Nanosenzory.10.-13. týden: Prezentace aktualit studentů

Literatura

aktuální literatura k seminárním prezentacím

Požadavky

Absolvování předmětů Týmový semestrální projekt a Seminář oboru CHMA I.

Garant

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.