Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální vodárenské technologie (FCH-MCO_SVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_SVT - Speciální vodárenské technologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Doplnění znalostí o speciálních procesech požívaných při úpravě vody.

Osnova

1) Měření v procesech úpravy vody. 2) Reverzní osmóza, membránové procesy. 3) Využití ionexů při úpravě vody. 4) Změny kvality vody při dopravě ke spotřebiteli. 5) Zařízení na doúpravu vody u spotřebitele. 6) Stanovení optimální dávky koagulantu a optimálního pH koagulace7) Úprava vody pro energetiku, užitková a provozní voda. 8) Požadavky na kvalitu vody ve vybraných průmyslových odvětvích. 9) Magnetické způsoby úpravy vody. 10) Flotace. 11) UV desinfekce.12) Příprava balené vody.13) Normy a zákony ve vodním hospodářství. 14) Veřejné vodovody, vodní hospodářství v ČR.

Literatura

F. Tuček, J. Chudoba a Z. Koníček: Základní procesy a výpočty v technologii vody, , 0 (CS)Faust S.D., Aly O.M. Chemistry of Water Treatment. Lewis Publ, Boca Raton 1999 (CS)Letterman R. ed. Water Quality and Treatment. McGraw-Hill, New York 1999 (CS)

Požadavky

Znalosti z kurzů Hydrochemie, Analytická chemie, Chemické inženýrství, Technologie úpravy vody, Praktikum z technologie vody I

Garant

Ing. Václav Mergl, CSc.

Vyučující

Ing. Václav Mergl, CSc.