Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie potravin (FCH-MCO_TPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_TPO - Technologie potravin, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubit znalosti o technologických procesech výroby potravin, nových směrech výroby potravin, včetne legislatívnych aspektů výroby potravin.

Osnova

Inženýrství technologie výroby sušených, chlazených, mražených, fermentovaných produktů, produktů dětské výživy a speciálních potravin, enkapsulace, enzymové procesy výroby potravin, hydrogenační procesy a procesy fázových přeměn, technologie výroby hotových výrobků typu sous - vide, výroba minimálně opracovaných potravin, systém správní výrobní praxe a kritických bodu při výrobě pokrmů, algoritmus zavedení výroby a legislativní požadavky na vývoj a schvalování nových výrobků, zařizování provozu pro výrobu hotových pokrmů, optimalizace výroby, kontrola zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti výroby a parametrů výrobků.

Literatura

Hui, Y. H.: Handbook of Food Science, Technology and Engineering. Dekker/CRC Press, New York, USA, 2005. (CS)

Požadavky

Požaduje se znalost základů potravinářských technologií, chemického inženířství, biochemie a fyzikální chemie, mikrobiologie, základů potravinářslych technologií

Garant

Mgr. Dana Vránová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dana Vránová, Ph.D.