Předmět Technologie potravin (FCH-MCO_TPO)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_TPO - Technologie potravin, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Prohloubit znalosti o technologických procesech výroby potravin, nových směrech výroby potravin, včetne legislatívnych aspektů výroby potravin.
Osnova
Inženýrství technologie výroby sušených, chlazených, mražených, fermentovaných produktů, produktů dětské výživy a speciálních potravin, enkapsulace, enzymové procesy výroby potravin, hydrogenační procesy a procesy fázových přeměn, technologie výroby hotových výrobků typu sous - vide, výroba minimálně opracovaných potravin, systém správní výrobní praxe a kritických bodu při výrobě pokrmů, algoritmus zavedení výroby a legislativní požadavky na vývoj a schvalování nových výrobků, zařizování provozu pro výrobu hotových pokrmů, optimalizace výroby, kontrola zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti výroby a parametrů výrobků.
Literatura
Hui, Y. H.: Handbook of Food Science, Technology and Engineering. Dekker/CRC Press, New York, USA, 2005. (CS)
Požadavky
Požaduje se znalost základů potravinářských technologií, chemického inženířství, biochemie a fyzikální chemie, mikrobiologie, základů potravinářslych technologií
Garant
Mgr. Dana Vránová, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Dana Vránová, Ph.D.