Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Týmový semestrální projekt (FCH-MCO_TSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-MCO_TSP - Týmový semestrální projekt, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je uvést základy projektového řízení a týmového řešení konkrétního problému z oblasti chemie pro biomedicínské aplikace. Studenti vytvoří malé týmy, rozdělí si role a v rámci týmu budou řešit zadaný problém z některé z oblastí výzkumu nebo odborné praxe. Výsledkem bude oponovaná souhrnná zpráva a prezentace průběhu řešení a výstupů projektu.

Osnova

1.týden: Úvod do výuky, projektové řízení, týmová práce. Rozdělení studentů do 4-5 týmů, výběr témat.Témata - příklady:1. Přehled a příprava různých druhů organických mikro- a nanočástic k transportu biomolekul a buněk.2. Vlastnosti a využití kyseliny hyaluronové v biomedicíně.3. Možnosti aplikace a úpravy huminových látek pro biomedicínské účely.4. Vývoj a konstrukce nanosenzorů na bázi biomolekul.5. Téma z praxe: Možnosti využití nanovláken jako trasportních systémů pro léčiva.2.-8. týden: Zpracování projektového zadání; kontrolní dny v jednotlivých týmech.9.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 1 tým), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.

Literatura

literatura bude přidělena dle tematikckého okruhu vedoucím kurzu

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D.