Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organická a potravinářská chemie (FCH-SZZ_B_OPCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-SZZ_B_OPCH - Organická a potravinářská chemie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

Organická chemie I,II1) Chemie základních uhlovodíků (alkany, alkeny, alkyny) 2) Stereochemie, enantiomery, diastereomery, chiralita, optická aktivita. 3) Aromatické sloučeniny. 4) Halogenderiváty.5) Alkoholy, fenoly, thioly a polyhydroxysloučeniny. 6) Ethery, peroxidy, epoxidy. 7) Aminy, diazotace, reakce arendiazoniových solí.8) Nitrosloučeniny. 9) Aldehydy a ketony. 10) Karboxylové kyseliny, esterifikace. 11) Acylhalogenidy a anhydridy karboxylových kyselin.12) Estery a amidy karboxylových kyselin. Deriváty kyseliny uhličité.13) 5-ti členné O, N, S heterocyklické sloučeniny.14) 6-ti členné N heterocyklické sloučeniny. Pyridin.15) Dvoujaderné N heterocykly, pyrimidin, purin. Báze nukleových kyselin.Chemie potravin I16) Chemie aminokyselin a peptidů17) Struktura, vlastnosti a rozdělení bílkovin18) Bílkoviny masa a jejich změny při zpracování19) Bílkoviny mléka a vajec a jejich změny při zpracování20) Ryby a výrobky z ryb, tuky, oleje, margaríny21) Mastné kyseliny22) Homolipidy a heterolipidy23) Komplexní lipidy a doprovodné látky lipidů24) Monosacharidy a deriváty monosacharidů25) Oligosacharidy a polysacharidy26) Polysacharidy rostlin27) Polysacharidy živočichů (glykogen, chitin) a mořských řas (agar, alginát, karagenan)28) Luštěniny, káva, čaj, kakao29) Ovoce, zelenina a výrobky z nich30) Obilniny a obilné produkty

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.