Předmět Organická a potravinářská chemie (FCH-SZZ_B_OPCH)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-SZZ_B_OPCH - Organická a potravinářská chemie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Není specifikováno.
Osnova
Organická chemie I,II1) Chemie základních uhlovodíků (alkany, alkeny, alkyny) 2) Stereochemie, enantiomery, diastereomery, chiralita, optická aktivita. 3) Aromatické sloučeniny. 4) Halogenderiváty.5) Alkoholy, fenoly, thioly a polyhydroxysloučeniny. 6) Ethery, peroxidy, epoxidy. 7) Aminy, diazotace, reakce arendiazoniových solí.8) Nitrosloučeniny. 9) Aldehydy a ketony. 10) Karboxylové kyseliny, esterifikace. 11) Acylhalogenidy a anhydridy karboxylových kyselin.12) Estery a amidy karboxylových kyselin. Deriváty kyseliny uhličité.13) 5-ti členné O, N, S heterocyklické sloučeniny.14) 6-ti členné N heterocyklické sloučeniny. Pyridin.15) Dvoujaderné N heterocykly, pyrimidin, purin. Báze nukleových kyselin.Chemie potravin I16) Chemie aminokyselin a peptidů17) Struktura, vlastnosti a rozdělení bílkovin18) Bílkoviny masa a jejich změny při zpracování19) Bílkoviny mléka a vajec a jejich změny při zpracování20) Ryby a výrobky z ryb, tuky, oleje, margaríny21) Mastné kyseliny22) Homolipidy a heterolipidy23) Komplexní lipidy a doprovodné látky lipidů24) Monosacharidy a deriváty monosacharidů25) Oligosacharidy a polysacharidy26) Polysacharidy rostlin27) Polysacharidy živočichů (glykogen, chitin) a mořských řas (agar, alginát, karagenan)28) Luštěniny, káva, čaj, kakao29) Ovoce, zelenina a výrobky z nich30) Obilniny a obilné produkty
Literatura
Není specifikováno.
Požadavky
Není specifikováno.
Garant
prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.