Předmět Potravinářské technologie (FCH-SZZ_B_POT)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-SZZ_B_POT - Potravinářské technologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Cíl
Není specifikováno.
Osnova
Základy potravinářských technologií1) Výroba cukru2) Výroba nečokoládových cukrovinek3) Zpracování kakaových bobů, výroba čokolády, kakaového másla a čokoládových cukrovinek4) Škrobárenství, výroba škrobu z brambor, modifikované škroby5) Mlynářství 6) Pekárenství7) Výroba těstovin8) Zpracování ovoce a zeleniny9) Technologie masa a masných výrobků 10) Technologie drůbeže11) Technologie vajec a vaječních produktů12) Technologie mléka 13) Výroba smetany, másla a fermentovaných produktů14) Technologie sýrů15) Technologie rostlinných a živočišních tukůPrincipy uchovávání potravin16) Mikrobiální činitele rozkladu potravin a ochrana proti nim, koncept „hurdles“17) Termosterilace konvenčním, odporovým a vysokofrekvenčním ohřevem18) Faktory ovlivňující průběh termosterilace19) Sterilace použitím vysokého tlaku, tlakových pulzů a ultrazvuku 20) Sterilace ionizujícím zářením21) Chemosterilace22) Konzervace sušením 23) Konzervace evaporačním zahušťováním a vymrazováním vody24) Konzervace osmózou a ultrafiltrací25) Mrazírenství a chladírenství26) Uchování potravin úpravou skladovací atmosféry27) Konzervace chemickými látkami28) Alkoholizace a okyselování jako konzervační metody29) Konzervace antibiotiky30) Konzervace fytoncidů
Literatura
Není specifikováno.
Požadavky
Není specifikováno.
Garant
prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.