Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářské technologie (FCH-SZZ_B_POT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-SZZ_B_POT - Potravinářské technologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

Základy potravinářských technologií1) Výroba cukru2) Výroba nečokoládových cukrovinek3) Zpracování kakaových bobů, výroba čokolády, kakaového másla a čokoládových cukrovinek4) Škrobárenství, výroba škrobu z brambor, modifikované škroby5) Mlynářství 6) Pekárenství7) Výroba těstovin8) Zpracování ovoce a zeleniny9) Technologie masa a masných výrobků 10) Technologie drůbeže11) Technologie vajec a vaječních produktů12) Technologie mléka 13) Výroba smetany, másla a fermentovaných produktů14) Technologie sýrů15) Technologie rostlinných a živočišních tukůPrincipy uchovávání potravin16) Mikrobiální činitele rozkladu potravin a ochrana proti nim, koncept „hurdles“17) Termosterilace konvenčním, odporovým a vysokofrekvenčním ohřevem18) Faktory ovlivňující průběh termosterilace19) Sterilace použitím vysokého tlaku, tlakových pulzů a ultrazvuku 20) Sterilace ionizujícím zářením21) Chemosterilace22) Konzervace sušením 23) Konzervace evaporačním zahušťováním a vymrazováním vody24) Konzervace osmózou a ultrafiltrací25) Mrazírenství a chladírenství26) Uchování potravin úpravou skladovací atmosféry27) Konzervace chemickými látkami28) Alkoholizace a okyselování jako konzervační metody29) Konzervace antibiotiky30) Konzervace fytoncidů

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.