Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářské technologie a biotechnologie (FCH-SZZ_M_PTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCH-SZZ_M_PTB - Potravinářské technologie a biotechnologie, Fakulta chemická, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

1) Technologie potravin1) Enkapsulace, výroba kávy2) Hydrogenace tuků a preesterifikace tuků3) Technologie výroby mražených krémů4) Tepelné operace ošetření mléka5) Faktory ovlivňujíce průběh výroby sýrů6) Výroba potravin typu „sous vide“. 7) Faktory ovlivňujíce kvalitu masa8) Aditivní látky v technologii masa9) Výroba škrobových sirupů z kukuřice a obilí10) Technologie výroby nealkoholických nápojůBalení potravin11) Důvody balení potravin, technologické, hygienické a spotřebitelské požadavky na obal12) Dřevo a tkaniny – vlastnosti, výroba a aplikace13) Papír a sklo - vlastnosti, výroba a aplikace14) Kovy – vlastnosti, výroba a aplikace, koroze kovů a jejích ochrana 15) Polymerní obal. materiály - obecní klasifikace, legislativní a technologické požadavky16) Přírodní polymery, modifikované přírodní polymery, výroba, vlastnosti, použití17) Bariérové vlastnosti obalů, principy a jejich vliv na balené potraviny18) Konzumovatelné obaly19) Migrace komponentů obalů do potravin a vise versa, charakteristika off flavour a jeho eliminace20) Principy a postupy aktivního baleníBiotechnologie II21) Produkční mikroorganismy, primární a sekundární metabolity22) Mikrobiální produkce organických kyselin 23) Vláknité houby jako producenti organických kyselin 24) Mikrobní biosyntéza enzymů 25) Biosyntéza extracelulárních polysacharidů a mikrobních lipidů, polyolů 26) Mikrobní biotransformace a jejich praktické využití 27) Biosyntéza aminokyselin a vitaminů 28) Technologie sekundárních metabolitů, námelové alkaloidy, gibereliny 29) Průmyslová výroba antibiotik 30) Biotechnologický potenciál rostlinných a živočišných buněk

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.