Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace a programování (FEKT-APRG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-APRG - Algoritmizace a programování, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení a osvojení základních programovacích návyků. Dále seznámení s programovým prostředím Matlab a s programováním vlastních skriptů a funkcí.

Osnova

Algoritmus, program, programovací jazyk. Programové prostředí Matlab a jeho využití. Základní datové struktury a algoritmy, ověřování správnosti algoritmů a jejich optimalizace. Knihovny funkcí Matlabu.1. Programování, algoritmus, koncepce programu2. Úvod do Matlabu3. Přehled základních datových struktur a jejich použití4. Základní prvky programu, cykly, rekurze5. Algoritmizace numerických metod6. Algoritmy řazení7. Vyhledávací algoritmy8. Prohledávání textů9. Analýza výkonnosti algoritmů10. Odstraňování rekurze a optimalizace algoritmů11. Pokročilé programovací techniky 12. Knihovny Matlabu13. Možnosti využití Matlabu v jiných oborech

Literatura

Zaplatílek K, Doňar B: Matlab pro začátečníky, Technická literatura BEN, Praha 2003 (CS)Zaplatílek K, Doňar B: Matlab tvorba uživatelských aplikací, Technická literatura BEN, Praha 2004 (CS)Wirth N: Alorithms+Data Structures=Program, Prentice Hall, 1976 (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D.