Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analogová technika (FEKT-BANA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BANA - Analogová technika, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní aplikační znalosti analogové techniky v celé šíři, tj. od jednoduchých stavebních bloků s diodami, bipolárními a unipolárními tranzistory až po použití integrovaných analogových obvodů v konkrétních aplikacích.

Osnova

1. Základní stavební jednotky analogových obvodů.2. Vnitřní struktury analogových integrovaných obvodů3. Parametry analogových integrovaných obvodů.4. Lineární obvody s operačními zesilovači, proudovými konvejory a OTA.5. Obvody s kmitočtově závislou zpětnou vazbou.6. Pasivní filtry RLC.7. Aktivní filtry s operačními zesilovači, proudovými konvejory a OTA.8. Obvody s nelineární Zpětnou vazbou.9. Operační usměrňovače.10. Obvody s elektronickými spínači (zesilovače, střídače, vzorkovače s pamětí).11. Komparátory a jejich aplikace.12. Generátory harmonických a neharmonických kmitů.13. Stabilizátory.

Literatura

TIETZE , U.; SCHENK, CH.: Electronic circuits - Design and applications. Springer, London 1999SEDRA , A. S.; SMITH, K. C.: Microelectronic Circuits. Oxford University Press, Oxford 1998WINDER , S.: Filter design. Bidless, Oxford 1998RAUT, R.; Swamy, M.N.S.: Modern Analog Filter Analysis And Design, Wiley Verlag, 2005FEUCHT, D.: Designing High - performance amplifiers. SciTech Publishing, 2010VRBA, K.: Analogová technika, elektronická skripta, VUT v Brně, 2012VRBA, K.: Analogová technika - numerická cvičení, elektronická skripta, VUT v Brně, 2013VRBA, K.; KOTON, J. Filtrační analogové obvody pro integrovanou výuku VUT a VŠB- TUO. 2014. s. 1-147. ISBN: 978-80-214-5067- 7.KOTON, J.; HERENCSÁR, N. Analog Technology for joint teaching programme of BUT and VSB- TUO. 2014. s. 1-170, ISBN: 978-80-214-5122-3

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni základů teoretické elektrotechniky, zejména Ohmův zákon a Kirchhoffovy zákony, student musí být schopen analyzovat jednoduché pasivní obvody, musí znát funkci polovodičové diody, funkci bipolárního a unipolárního tranzistoru.

Garant

prof. Ing. Kamil Vrba, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Kamil Vrba, CSc.Ing. Norbert Herencsár, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D.Ing. David Kubánek, Ph.D.