Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální obvody a mikroprocesory (FEKT-BDOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BDOM - Digitální obvody a mikroprocesory, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty se základy digitální techniky. Studenti získají obecné znalosti o digitálních obvodech, budou je umět aplikovat a znát návrhová pravidly pro vytváření digitálních systémů postavených nejen na základních prvcích, ale také s podporou programovatelných logických obvodů. Dále absolventi kurzu získají přehled v oblasti mikrokontrolérů a mikroprocesorů, seznámí se se základními architekturami a tvorbou softwarového vybavení.

Osnova

1. Základní pojmy digitální techniky2. Kombinační logické funkce3. Realizace kombinačních logických funkcí4. Druhy digitálních integrovaných obvodů5. Zásady navrhování digitálních obvodů a systémů6. Tvarování, generování a zpožďování impulsů7. Generátory pravoúhlých kmitů a pulsů8. Zobrazovací prvky9. Systémy pro digitální zpracování analogových signálů10. Programovatelné logické obvody a jazyk VHDL11. Mikrokontroléry12. Vývojové prostředky, srovnání dostupných vývojových platforem.

Literatura

VRBA, R., LEGÁT, P., FUJCIK, L., HÁZE, J., KUCHTA, R., MIKEL, B., SKOČDOPOLE, M.: Digitální obvody a mikroprocesory. Elektronické skriptum, 1. vyd., FEKT VUT, Brno 2003, s. 238, ISBN MEL103VRBA, R., SKOČDOPOLE, M., MIKEL, B.: Digitální obvody a mikroprocesory - laboratorní cvičení. Elektronické skriptum, 1. vyd., FEKT VUT, Brno 2003, s. 60, ISBN MEL104WAKERLY, J. Digital Design - principles and practices. Pearson Education LTD, 2000Šteffan, P. Návrh systémů s digitálními integrovanými obvody a mikroprocesory pro integrovanou výuku VUT a VŠB-TUO , Brno 2014, ISBN 978-80-214-5072-1 (cs)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

prof. Ing. Radimír Vrba, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Radimír Vrba, CSc.