Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční služby (FEKT-BFSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BFSL - Finanční služby, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají základní dovednosti v oblasti rozhodování při výběru zdrojů financování nebo naopak při investování dočasně volných prostředků. Také se zorientují v systému pojistných produktů tak, aby byli schopni vhodně předcházet rizikům.

Osnova

1.Bankovní systém ČR, rozdělení bankovních obchodů.2.Platební styk.3.Úvěrové produkty bank.4.Vkladovéí produkty bank.5.Nástroje finančního trhu.6.Factoring.7.Pojišťovnictví – základní pojmy, pojistné produkty.8.Podílové fondy.9.Stavební spoření.10.Doplňkové penzijní spoření.11.Leasing.12.Nebankovní úvěrové instituce, splátkové společnosti.

Literatura

Polidar,V.:Management bank a bankovních obchodů,Grada Publishing,Praha,2005Kolektiv autorů:Pojišťovnictví - Teorie a praxe,Ekopress,Praha,2006Kalabis Z. Bankovní služby v praxi, Computer Press,Brno,2005časopis Ekonomčasopis Profit

Požadavky

Zájem o předmět.

Garant

Ing. Martin Jílek

Vyučující

Ing. Martin Jílek