Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroprocesory a mikropočítače (FEKT-BMAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BMAM - Mikroprocesory a mikropočítače, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základy použití a principy činnosti mikropočítačů a mikrokontrolérů, s ovládáním integrovaných rozhraní a periférií, návrhem a programováním základních aplikací v jazyce strojových instrukcí, komunikace prostřednictvím standardních komunikačních rozhraní s okolím. Základní informace o principech a činnosti digitálních signálových procesorů.

Osnova

1. Programovací jazyk C2. Základní struktura mikrokontrolérů, Von Neumannova a Harvardská koncepce počítače3. Programovací jazyky a vývojová prostředí4. Specifika programování mikrokontrolérů ve vyšším programovacím jazyce5. Struktura mikroprocesorů, registry, synchronizační signály pro komunikaci mikroprocesoru s okolím6. Přerušovací systém, princip činnosti, základní pojmy7. Integrované periférie, jejich ovládání využití8. Nástroje pro správu zdrojového kódu

Literatura

VRBA, R., LEGÁT, P., FUJCIK, L., HÁZE, J., KUCHTA, R., MIKEL, B., SKOČDOPOLE, M.: Digitální obvody a mikroprocesory. Elektronické skriptum, 1. vyd., FEKT VUT, Brno 2003, s. 238, ISBN MEL103

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl být schopen:• řešit lineární rovnice, pracovat s dvojkovou, desítkovou a šestnáctkovou soustavou,• základní znalosti práce na PC.

Garant

doc. Ing. Radek Kuchta, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimír LevekIng. Radovan Novotný, Ph.D.