Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z informačních sítí (FEKT-BPIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BPIS - Praktikum z informačních sítí, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům úvodní seznámení s praktickými problémy informačních sítí. Předmět bude zaměřen na praktické ukázky využití pasivních i aktivních síťových prvků, dále na instalaci a základní konfiguraci síťových rozhraní, aktivních síťových prvků a síťových služeb.

Osnova

Úvodního problematiky datových sítíKonektorování v horizontální a vertikální sekci kabelážního systémuKonektorování v pracovní sekci kabelážního systémuKonfigurace firewalluKonfigurace modemu a síťové kartyKonfigurace přepínačůKonfigurace směrovačůAnalýza provozu v lokální sítiSíťové služby I - instalace a konfigurace serverů pro služby FTPSíťové služby II - instalace a základní konfigurace WWW serveru ApacheSíťové služby III - instalace a základní konfigurace terminálového připojeníNáhradní cvičeníZávěrečný test

Literatura

THOMAS, R., M.: Lokální počítačové sítě, Computer Press, Praha, 1996Microsoft Corporation: Základy sítí, Computer Press, 1999MOLNÁR, K. Praktikum informačních sítí (BPIS), Brno, 2013 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

Ing. Petr Číka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Číka, Ph.D.