Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické praktikum osobnostního rozvoje a sebepoznání (FEKT-BPRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BPRS - Psychologické praktikum osobnostního rozvoje a sebepoznání, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvoj sebepoznání, komunikačních a sociálních kompetencí. Posílení autonomních procesů a sebedůvěry posluchače. Nácvik relaxačních technik.

Osnova

1. “Já“ – osobnostní diagnostika 2. „Já ve skupině“ – diagnostika sociálního zařazení 3. „Já ve vztahu“ – diagnostika vztahové dynamiky 4. „Já a stres“ - diagnostika a prevence stresu

Literatura

Čáp, J.: Rozvíjení osobnosti a způsob výchovy. Praha: ISV, 1996.Sternberg, R.J.: Kognitivní psychologie. Praha: Portál, 2002.Hartl, P., Hartlová, H.: Psychologický slovník. Praha: Portál, 2000.Vališová, A.: Asertivita v rodině a ve škole. Bratislava: KU, 2002.Vybíral, Z.: Psychologie lidské komunikace. Praha: Portál, 2000.Macek, P.: Adolescence. Psychologické a sociální charakteristiky dospívajících. Praha: Portál, 1999.

Požadavky

Zájem o psychologii. Motivace k práci na sobě. Otevřenost k sebepoznání. Absolvování předmětu XPSO, BPSO výhodou.

Garant

Ing. Martin Jílek

Vyučující

Ing. Martin Jílek