Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové metody v silnoproudé elektrotechnice (FEKT-BPSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BPSE - Počítačové metody v silnoproudé elektrotechnice, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s vybraným programovým vybavením, které se používá k řešení problémů v oblasti silnoproudé elektrotechniky. Úkolem je studentům naznačit možnosti těchto programů, aby byli schopni využívat informační technologie při řešení svých úkolů, projektů, apod.

Osnova

1. Úvodní cvičení, organizační pokyny, základy práce v počítačové síti FEKT.2. Základy řešení elektrotechnických problémů pomocí programu (ANSYS).3. Automatizované měření, zpracování a prezentace měřených dat (LabVIEW).4. Modelování v silnoproudé elektrotechnice (AutoCAD, Inventor).5. Vizualizace a animace v silnoporudé elektrotechnice (3ds MAX) .6. Analýza funkcí a rozporů objektu - tvorba inovačních zadání (TRIZ).7. Řešení inovačních zadání (TRIZ).8. Základy využití programu MATLAB SIMULINK v silnoproudé elektrotechnice - základní matematické operace, grafy funkcí - 1. část.9. Základy využití programu MATLAB SIMULINK v silnoproudé elektrotechnice - základní matematické operace, grafy funkcí - 2. část.10. Základy využití programu MATLAB SIMULINK v silnoproudé elektrotechnice - úvod do modelování dynamických systémů.11. Základy využití programu MATLAB SIMULINK v silnoproudé elektrotechnice - modelování spojitých lineárních i nelineárních systémů - model torzního a závěsného kyvadla - 1. část.12. Základy využití programu MATLAB SIMULINK v silnoproudé elektrotechnice - modelování spojitých lineárních i nelineárních systémů - model torzního a závěsného kyvadla - 2. část.13. Základy využití programu MATLAB SIMULINK v silnoproudé elektrotechnice - modelování nespojitých systémů.

Literatura

Firemní literaturaRybička: LaTeX pro začátečníkyANSYS - manuály

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D.