Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové řešení komunikačních subsystémů (FEKT-BRKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BRKS - Počítačové řešení komunikačních subsystémů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubit znalosti studentů o mikrovlnných obvodech a naučit je znalosti aplikovat na počítačové modely těchto obvodů.

Osnova

1. Ansoft HFSS a obecné vlastnosti fullwave simulátorů elektromagnetických problémů.2. Mikrovlnná vedení (vlnovody, koaxiální a mikropáskové vedení).3. Vybrané typy mikrovlnných antén.4. Antény s parabolickým zrcadlem a vlastnosti jejich ozařovačů.5. Děliče a slučovače výkonu, směrové odbočnice.6. Filtry - dolní propusti.7. Filtry - pásmové propusti.8. Lineární model zesilovače. Vlastnosti a návrh LNA.9. Nelineární vlastnosti zesilovače, násobič kmitočtu, směšovač.10. Přehled optimalizačních metod.11. Konzultace k řešení individuálních projektů.12. Prezentace výsledků individuálních projektů.

Literatura

RAIDA, Z. Počítačové řešení komunikačních systémů. Skrtiptum FEKT VUT. (CS)VÁGNER, P. Vysokofrekvenční technika. Skripta FEKT VUT, 2013. (CS)HANUS, S., SVAČINA, J. Vysokofrekvenční a mikrovlnná technika. Skripta FEKT VUT v Brně, 2002, ISBN: 80-214-2222-X (CS)RADMANESH, M. RF and Microwave Circuit Design Essentiales. AuthorHouse, Bloomington, IN, 2009. (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti matematiky a fyziky na úrovni bakalářského studia. Výhodou je předchozí absolvování předmětů Vysokofrekvenční technika a Mikrovlnná technika.

Garant

Ing. Petr Kadlec, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Kadlec, Ph.D.