Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář C++ (FEKT-BSCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BSCP - Seminář C++, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je na řešených příkladech algoritmizace naučit studenty používání základních nástrojů objektově orientovaného přístupu v jazyce C++ a naučit je základy generického programování s využitím šablon.

Osnova

1. Základy strukturovaného programování v jazyce C, datové typy, funkce, podmínky, cykly.2. Dynamická alokace paměti, vícerozměrná pole, pointery, vracení hodnoty parametrem.3. Vlastnosti jazyka C/C++, směrnice ANSI, objektově orientované programování, algoritmy.4. Klíčová slova C++, třídy, členské proměnné.5. Členské funkce-metody, ukazatel this, agregáty, oblasti platnosti a dosažitelnosti identifikátorů.6. Prostory jmen, paměťové třídy, objekty.7. Přiřazování objektů, předávání a vracení objektů funkcím.8. Přehled operátorů, popis a užití operátorů.9. Přetěžování operátorů.10. Dědičnost, přístupy v dědičnosti, polymorfismus.11. Přetěžování konstruktorů, anachronismus přetěžování, přetěžování a nejednoznačnost.12. Šablony funkcí a tříd, parametry šablon, šablony objektových typů, obsluha výjimek.13. Knihovny STL a jejich aplikace.

Literatura

Stroustrup, B.: The C++ programming language, third edition, Addison-Wesley, 1997 (EN)Stroustrup, B.: The C++ programming language, special edition, Addison-Wesley, 2000 (EN)Eckel, B.: Thinking in C++, 2nd edition, Prentice-Hall, 2000 (EN)Booch, G.: Object-Oriented Design with applications, 2nd edition, The Benjamin/Cummings Publishing Company 1994 (EN)ISO: Programming languages - C++, International Standard ISO/IEC 14882, 1988 (EN)ISO: Programming Language C++, WG21/N1043 Draft Proposed International Standard, 1996 (EN)Eckel, B.: Myslíme v jazyku C++, GRADA, 2000 (CS)Herout, P. Učebnice jazyka C, Koop, 6. vydání, 2009. (CS)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl být schopen zvládat základní principy algoritmizace, vysvětlit vlastnosti a pracovat v událostmi řízeném operačním systému. Je požadovaná znalost základních dovedností IT v systémech s API, zvládnutí některých překladačů a vývojových prostředí pro kompilaci zdrojových textů, například Microsoft Visual C++, Borland C++ Builder atp. a znalost procesu kompilace.

Garant

prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D.