Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora technických a manažerských prací (FEKT-BTMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-BTMP - Počítačová podpora technických a manažerských prací, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání komplexního přehledu o možnostech počítačové podpory technických prací pomocí systémů CAE umožňujících provést analýzu řešeného problému, systémů CAM s výstupem na řízení výroby a systémů PDM pro řízení a správu podnikových dat.

Osnova

Přednášky:Přehled systémů pro počítačovou podporu technických a manažerských prací: CAD-CAE-CAM-PDM. Jejich rozdělení, možnosti.Současný vývoj počítačových podpor - přechod z 2D CAD systémů (AutoCAD) na 3D systémy pracujících metodou Elektronické definice výrobku (EPD - Electronics Product Definition) s využitím systému SolidWorks.PhotoWorks - nadstavba SolidWorks pro tvorbu prezentací virtuálních modelů včetně videosekvencí.Cosmos EMS - systém pro modelování v oblasti elektrických a magnetických polí.CosmosFloWorks - systém pro modelování v oblasti přenosu tepla a pro modelování v oblasti proudění kapalin a plynů.Ansys - možnosti využití systému se zaměřením na hlavní oblasti využívané v elektrotechnice.SolidCAM - ukázka výstupu mající přímou vazbu na řízení výroby.PDMWorks - popis nových trendů v oblasti managementu řízení a správy podnikových dat pomocí systémů Product Data Management (PDM).Cvičení:Rozdíl mezi explicitní metodou (AutoCAD) a elektronickou definicí výrobku (SolidWorks). Tvorba 3D modelů pomocí SolidWorks.Tvorba prezentace formou videosekvence (*.avi) s využitím prostředí PhotoWorks. Rozložení proudů v elektrodových systémech (Cosmos EMS). Analýza elektrických a magnetických polí, modelování drah elektricky nabitých částic v těchto polích (Cosmos EMS, Simion).Proudění plynů při vakuovém čerpání v zařízení pro elektronovou mikroskopii (Cosmos FloWorks).Analýza chlazení PC systémů (Cosmos FloWorks).Analýza procesu pájení (Cosmos FloWorks), termodynamika pájení, analýza difůze kovů (Ansys).Řízení výroby (SolidCAM).Řízení toku podnikových dat v prostředí systému PDMWorks.

Literatura

MAXA, J. Třírozměrné modelování a simulace. VUT FEKT Brno: 2006 (CS)http://www.ansys.com/About+ANSYS/ANSYS+Advantage+Magazine (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D.