Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět English for bachelors 2 (FEKT-CAN4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CAN4 - English for bachelors 2, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Nárust slovní zásoby studentů. Prohloubení gramatických znalostí. Další rozvoj čtyř základních dovedností (mluvení, čtení, poslech a psaní). Rozšíření znalostí běžných konverzačních obratů mluvené angličtiny. Práce s technickými texty.

Osnova

1. Způsobová slovesa. Rozdíly mezi britskou a americkou angličtinou.2. Nácvik prezentací. Čtení odborného textu: Outsourcing.3. Vyjádření budoucího času v angličtině. Ustálená slovní spojení.4. Přítomný čas průběhový a 'going to' pro vyjádření budoucí události. Komunikace v zaměstnání.5. Časové věty. Psaní e-mailů.6. První a druhá podmínková věta. Frázová slovesa.7. Předpřítomný čas prostý a průběhový. Popis zaměstnání, kariéra.8. Popis procesů. Správné kladení otázek.9. Třetí podmínková věta. Snadno zaměnitelná slova.10. Obchodní korespondence. Způsobové sloveso 'should' s minulým infinitivem.11. Nepřímá řeč. Ustálená slovní spojení.12. Technický text. Běžné fráze pro různé společenské situace.13. Semestrální test.

Literatura

Taylor, Liz: International Express Intermediate.New edition. Student's Book. OUP 2005Sada technických materiálů.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

Mgr. Pavel Sedláček

Vyučující

Mgr. Pavel Sedláček