Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Czech language 2 (FEKT-CCJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CCJ2 - Czech language 2, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty českému jazyku do té míry, aby byli schopni co nejdříve samostatně zvládnout problémy každodenního života v naší zemi. V další fázi pak zvyšovat úroveň jejich znalostí českého jazyka tak, aby se mohli účastnit zdejšího společenského a kulturního dění.

Osnova

Osnova: Nevíte o bytě? Dopis. V hotelu. Instrumentál singuláru podstatných jmen, přídavných jmen a zájmen. Číslovky základní 1 -100. Zájmeno svůj. Časování: nést, číst, psát. Telefonní rozhovory. Zájmena přivlastňovací - pokračování. Zájmena osobní v dativu singuláru i v plurálu. Výslovnost znělých konsonantů na konci slov. Honza jede na výlet. Procvičování správné výslovnosti obtížných skupin souhlásek. Nominativ/akuzativ plurálu podstatných jmen rodu mužského, ženského a středního. Nominativ/akuzativ plurálu přídavných jmen rodu mužského, ženského a středního. Opakovací lekce. Procvičení všech předcházejících gramatických jevů. Dialogy. Reflexivní slovesa. Test y probraných gramatických jevů. Čtení krátkých článků. Nákupy. Co si chceš koupit? Časování-slovesa 1. a 2. slovesné třídy, přítomný a minulý čas. Genitiv plurálu podstatných jmen, přídavných jmen a zájmen. Nakupujeme v obchodě s potravinami. Rozšíření slovní zásoby. Imperativ. Nácvik správné výslovnosti.

Literatura

O. Parolková, J. Nováková: Czech for ForeignersKarla Hronová, Milada Turzíková: Čeština pro cizinceIngrid Němečková, Stephen Bailey: Czech InKolektiv MU: Cvičení z českého jazykaMarie Krejčová: Český jazyk - Konverzační cvičení

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D.