Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nuclear energetic equipments (FEKT-CJEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CJEZ - Nuclear energetic equipments, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s problematikou provozu jaderného reaktoru, s charakteristikami jaderně energetického zařízení, se strojním zařízením jaderné elektrárny a s bezpečností provozu jaderné elektrárny.

Osnova

Podstata jaderné energie. Způsoby uvolňování jaderné energie. Jaderná energetika. Základy jaderné techniky. Jaderné elektrárny s reaktory chlazenými tlakovou vodou západní koncepce. Jaderné elektrárny s tlakovodními reaktory VVER. Jaderné elektrárny s varnými reaktory. Jaderné elektrárny s reaktory chlazenými plynem. Jaderné elektrárny s reaktory chlazenými tekutými kovy. Celková koncepce jaderné elektrárny. Provozní režimy jaderných elektráren. Palivový cyklus jaderných elektráren. Ekologické problémy energetiky. Bezpečnost provozu jaderných elektráren.

Literatura

Raček, J.: Jaderná zařízení. Brno: NOVPRESS 2009. (CS)Lamarsh, J.R. Introduction to Nuclear Engineering (EN)Lewis, E.E. Fundamentals of Nuclear Reactor Physics (EN)Reuss, P. Neutron Physics (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

Ing. Karel Katovský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karel Katovský, Ph.D.