Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Communication technology (FEKT-CKOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CKOM - Communication technology, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům orientaci v oblastech základních modelů a struktur komunikačních sítí určených pro přenos klasických i multimediálních dat a také v technikách přenosů informací, které se v nich používají.

Osnova

1. Komunikační modely, přenos informace.2. Struktura a topologie sítí, architektura komunikace.3. Základní popis síťových modelů ISO/OSI a TCP/IP.4. Vícenásobné využití přenosových cest.5. Fyzická vrstva přenosových systémů.6. Spojová vrstva přenosových systémů.7. Síťová vrstva přenosových systémů.8. Transportní vrstva přenosových systémů.9. Relační vrstva přenosových systémů.10. Prezentační vrstva přenosových systémů.11. Aplikační vrstva přenosových systémů.

Literatura

Halsall,F.: Data Communications, Computer Networks and Open Systems. Addison-Wesley. Fourth edition 1997. (EN)Peterson, L. L.; Davie, B. S. Computer Networks, Fifth Edition: A System Approach. Burlington: Morgan Kaufmann, 2011. (EN)Stallings,W.: Data and Computer Communications. Maxwell Macmillan International Pulishing Company. Fourth edition 1991. (EN)

Požadavky

Student, který si zapíše tento předmět, by měl být schopen: využívat různé číselné soustavy a převody mezi nimi, vysvětlit a využívat základní jednotky běžné v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), např. velikost dat, rychlost přenosu,atd., vysvětlit a využívat základní pojmy z oblasti ICT, např. operační systém, paket, informace, atd.

Garant

Ing. Jiří Hošek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Hošek, Ph.D.