Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VLSI Digital IC Design and VHDL (FEKT-CNDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CNDI - VLSI Digital IC Design and VHDL, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na povinný předmět BDIO z druhého ročníku. Předmět je mnohem komplexnější a studenti získají nové informace z oblasti návrhu digitálních systémů, zejména jak metodicky přistupovat k návrhu složitějšího digitálního systému. Cílem předmětu je naučit studenty pracovat samostatně na dílčím úkolu, vytvoření blokové struktury, následný popis těchto bloků a finální implementací do cílového obvodu.

Osnova

1. VHDL, verifikace a simulace. Práce se slohami.2. Návrh PS2 rozhraní pro klávesnici a myš.3. Návrh VGA rozhraní – bloková struktura, časování. 4. Paměti v obvodech FPGA – rozdělení, použití. 5. Pokročilá syntaxe jazyka VHDL – parametrický návrh, využití typu RECORD apod.

Literatura

Skahill, K., VHDL for Programmable Logic, Addison-Wesley, 1996, ISBN 0-201-89573-0.

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl:- znát základní kombinační a sekvenční obvody a ručně je navrhnout- popsat tyto digitální systémy s využitím jazyka VHDL- z VHDL popisu nakreslit koncepční schéma digitálního systému- znát teorii stavových automatů a jejich návrh- znát metodiku synchronního návrhu- umět pracovat s návrhovým systémem Xilinx

Garant

doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D.