Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optical Communication Fundamentals and Optoelectronics (FEKT-COPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-COPE - Optical Communication Fundamentals and Optoelectronics, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s lékařskými, hygienickými a metrologickými aspekty optoelektroniky, vlnovou optikou a kvantovými projevy světla. Objasnit funkci optického rezonátoru a princip funkce laseru. Podrobněji rozebrat polovodičovou optoelektroniku, šíření světla v optických vláknech a problematiku optického spoje a optických sensorů.

Osnova

1 Metrologické aspekty optoelektroniky 2 Optické spektrum a vlastnosti záření3 Interferometrie a optické interferometry 4 Difrakce, holografie a termogramy5 Optické komponenty a jejich popis6 Lasery a laserové diody7 LED a fotodetektory8 Snímače a displeje 9 Optická vlákna 10 Optické vláknové spoje11 Optické bezkabelové spoje12 Optické senzory (lidary a laserové radary)13 Budoucnost optoelektroniky

Literatura

GAGLIARDI, R. M., KARP, S. Optical Communications. John Wiley, New York 1995HECHT,J. Understanding Lasers, IEEE PRESS, New York 1991.SALEH, B. E. A., TEICH, M. C. Fundamentals of Photonics. New York: John Wiley & Sons, 1991.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc.