Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PCs in Intrumentation (FEKT-CPMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CPMT - PCs in Intrumentation, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout orientaci v programových systémech pro tvorbu měřicích aplikací, základní orientaci o měřicích periferiích pro PC a naučit se pracovat se systémem LabVIEW.

Osnova

1. Úvod, obsah předmětu Dělení používaného software, úvod do LabVIEW 2. Periferie a způsoby získání dat o měřeném objektu(měřicí karty, RS..., GPIB, VXI)3. Základní pojmy a ovládádní prostředí LabVIEW 4. Ladicí prostředky a řešení problémů v LabVIEW5. Tvorba VI v LabVIEW, řidící struktury6. Práce s daty v LabVIEW (pole, struktury, typové definice)7. Správa prostředků v LabVIEW (soubory dat, sběr dat NIDAQ, přístrojové ovladače)8. Tvorba modulárních aplikací v LabVIEW9. Programovací techniky pro LabVIEW10. Užití proměnných v LabVIEW11. LabVIEW nadstavby, příklady aplikací12. LabVIEW-RT, FPGA modul, distribuované aplikace

Literatura

NATIONAL INSTRUMENTS.LabVIEW Core1-2 Course Manual. National Instruments (EN)Firemní literatura National Instruments (EN)Firemní literatura AGILENT. (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni 2r Bc studia. Požaduje se pozitivní přístup k měřicí technice (získání alespoň 70 bodů ze zkoušek předmětů BMVE a BMFV), schopnost samostatné přípravy s dostupných interaktivních studijních materiálů. Schopnost práce se studijními materiály v anglickém jazyce.

Garant

Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D.