Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Computer methods in High Power Engineering (FEKT-CPSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CPSE - Computer methods in High Power Engineering, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí z oblasti automatického sběru, přenosu a zpracování měřených dat. Osvojit si způsoby správné prezentace měřených dat. Naučit se vytvářet typograficky správné technické dokumenty (laboratorní protokoly, technické zprávy, diplomové a bakalářské práce). Seznámit se s možnostmi a používáním programu ANSYS. Osvojit si základy metody konečných prvků a jejich aplikaci na konkrétní příklady se silnoproudé elektrotechniky.

Osnova

Zpracování technické dokumentace, počítačová typografie. Zobrazení informací v počítači. Analýza a grafická prezentace technických dat. Programové systémy pro přenos a zpracování dat v silnoproudé elektrotechnice - LabView, TestPoint. Speciální experimentální techniky – záznam a zpracování rychlých dějů. Elektrotechnické výpočty metodou konečných prvků – ANSYS.

Literatura

Firemní literaturaRybička: LaTeX pro začátečníkyLabView - Getting StartedPřenos a zpracování dat (S) - skriptaPřenos a zpracování dat (P) - skriptaANSYS - manuály

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D.