Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Accesses and Transports Networks (FEKT-CPTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CPTS - Accesses and Transports Networks, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podat ucelený přehled o všech nejdůležitějších částech konvergované sítě, která je zde chápána jako prostředek pro doručení informace k požadovanému adresátovi v požadované kvalitě. Řešení přístupových a transportních sítí prostředky koncentrace provozu, integrace služeb a vícenásobného využití přenosových médií. Principy počítačové sítě Ethernet ve vztahu k integraci s klasickou telekomunikační síti.

Osnova

1.Základní pojmy, složení rámce a multirámce E1, standardizační organizace2.Způsoby přenosu informace, metody spojování, vlastnosti médií.3.Přístupové a transportní sítě, definice, nové poznatky z konvergence.4.Spojovací systémy, ústředny, digitální spojovací pole, spínače S a T, signalizace, SIP telefonní ústředna, softwarové vybavení.5.Časové dělení a kanálu a digitální modulace, PCM, ADM, ADPCM a další.6.Kodéry a dekodéry PCM, kompandory, výhoda komprese, charakteristika typu A a mí.7.Přenášený signál, linkové kódy, synchronizace digitálních systémů.8.Rozbor celkového zkreslení, kvantizační zkreslení a zkreslení omezením, spektrum vzorkovaného signálu. Kontrola digitálního signálu, základní parametry muldexu.9.Měření v konvergovaných systémech, měření chybovosti BER, analyzátor a syntezátor PCM, aktivní síťové prvky.10.Systém CISCO, topologie sítě, hardware a software, nastavování síťových prvků.11.CISCO IOS, VoIP, směrování v IP-MPLS.

Literatura

ŠKORPIL, V.: Přístupové a transportní sítě. VUT, Brno 2012.ŠKORPIL, V., POLÍVKA, M.: Přístupové a transportní sítě, laboratoře. VUT, Brno 2013.ODOM,W. and HEALY,R. and MEHRA,N. Směrování a přepínání sítí. Computer Press, Brno 2009.MORREALE, P., TERPLAN, K.: Modern Telecommunications. CRC Press, London 2001.NOLL, M.A.: Principles of Modern Communications Technology. Artech House, London 2001.FRENZEL, L.E.: Principles of Electronic Communication Systems. McGraw Hill, New York 2003.WAGGENER, W.N.: Pulse Code Modulation Systems Design. Artech House, London 1999.

Požadavky

Předmět je povinný, student by měl být schopen:- demonstrovat principy přepojování okruhů,- interpretovat principy přepojování paketů, - vyjmenovat možnosti oddělení komunikačních kanálů- vyjádřit myšlenku A/D a D/A převodu,- diskutovat elementární pojmy z oblasti zpracování signálů,- aplikovat základní principy a protokoly sítě Ethernet,Studenti by měli mít základní znalosti komunikačních systémů, které získali v povinných předmětech předešlého studia.

Garant

doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc.