Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD of Electronic Circuits (FEKT-CREO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CREO - CAD of Electronic Circuits, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními metodami a programy pro počítačové řešení, návrh a optimalizaci elektronických obvodů a systémů, s vytvářením simulačních modelů základních prvků a komplexnějších subsystémů, s návrhem elementárních obvodů s transistory a operačními zesilovači.

Osnova

1. Jazyk Spice: syntaxe, definice prvků, makroobvody, modely, knihovny.2. Metody pro simulaci obvodů ve stejnosměrné, střídavé a časové oblasti, volba počátečních podmínek, nastavení parametrů simulace.3. Pokročilé funkce postprocesoru.4. Toleranční a citlivostní analýza, Monte Carlo, nejhorší případ.5. Optimalizace. Symbolická analýza.6. Modelování elektronických prvků a soustav7. Formální modely složitých struktur, operační zesilovače.8. Řešení zpětné vazby, stability a kompenzace.9. Návrh oscilátorů.10. Návrh analogových frekvenčních filtrů.11. Analýza vlivu parazitních vlastností aktivních prvků.12. Návrh a optimalizace tranzistorových obvodů.13. Modelování základních spínaných zdrojů.

Literatura

MALIK, N. R.: Electronic Circuits - Analysis, Simulation, and Design. Prentice-Hall (USA), 1995 (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti základů elektronických prvků (pasivní a polovodičové prvky) a elektronických obvodů (základní zákony a zapojení elementárních obvodů).

Garant

prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka

Vyučující

prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka