Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD in Communication Subsystems (FEKT-CRKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CRKS - CAD in Communication Subsystems, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

1. Ansoft HFSS a obecné vlastnosti fullwave simulátorů elektromagnetických problémů.2. Mikrovlnná vedení (vlnovody, koaxiální a mikropáskové vedení).3. Vybrané typy mikrovlnných antén.4. Antény s parabolickým zrcadlem a vlastnosti jejich ozařovačů.5. Děliče a slučovače výkonu, směrové odbočnice.6. Filtry - dolní propusti.7. Filtry - pásmové propusti.8. Lineární model zesilovače. Vlastnosti a návrh LNA.9. Nelineární vlastnosti zesilovače, násobič kmitočtu, směšovač.10. Přehled optimalizačních metod.11. Konzultace k řešení individuálních projektů.12. Prezentace výsledků individuálních projektů.

Literatura

RAIDA, Z. CAD of communication systems. Skrtiptum FEKT VUT, 2006. (EN)RADMANESH, M. RF and Microwave Circuit Design Essentiales. AuthorHouse, Bloomington, IN, 2009. (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti matematiky a fyziky na úrovni bakalářského studia. Výhodou je předchozí absolvování předmětů Vysokofrekvenční technika a Mikrovlnná technika.

Garant

Ing. Petr Kadlec, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Kadlec, Ph.D.