Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fundamentals of Robotics (FEKT-CROB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CROB - Fundamentals of Robotics, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vybavit posluchače základními znalostmi z oblasti praktické, převážně průmyslové robotiky. V předmětu budou posluchači seznámeni se základními konstrukčními prvky stacionárních robotů, manipulátory, vnitřními a vnějšími čidly robotů, řídicími systémy, způsoby programování a využitím robotů. V menší míře budou rovněž seznámeni s problematikou autonomních mobilních robotů.

Osnova

1. Historie, současnost, trendy a budoucnost v robotice.2. Přehled průmyslových robotů, kinematické koncepce, důležité parametry.3. Kinematika průmyslových robotů, úlohy kinematiky.4. Homogenní transformace a její použití.5. Manipulátor prakticky - portfolio firmy (typy a velikosti robotů), popis programovacího jazyka, ukázka způsobu programování.5. Snímače v robotice - mobilní, stacionární.6. Pohony v robotice - elektrické motory, netradiční pohony.7. Mobilní robotika - úvod.8. Typy podvozků mobilních robotů.9. Základy navigace, sebelokalizace a mapování - vnitřní, vnější navigace.10. Základy teleprezence.11. Nasazení robotů, aplikace.

Literatura

Snyder W.E.:Industrial Robots. Prentice Hall,1985. (EN)Spong,M.,Vidyasagar,M.:"Robot Dynamics and Control"J.Wiey,1990 (EN)Šolc,F.,Žalud,L.:"Základy robotiky",VUT v Brně, elektronická skripta AMT010,2002 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Luděk Žalud, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Luděk Žalud, Ph.D.