Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terminal Equipments (FEKT-CUKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CUKZ - Terminal Equipments, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je poskytnout studentům hlubší znalosti o účastnických koncových zařízeních, o jejich struktuře, činnosti, jimi poskytovaných službách. V laboratorních cvičeních pak student získá praktické zkušenosti při práci se zástupci jednotlivých typů koncových zařízení.

Osnova

1. Účastnické koncové zařízení - základní charakteristika, struktura, signalizace, typy UKZ, fáze komunikace.2. Telefonní přístroje - funkce a bloková struktura telefonu. Obvodová řešení klasických a hlasitých telefonů. 3. Bezšňůrové telefonní přístroje DECT, veřejné telefonní automaty.4. Faximilní zařízení - funkce, blokové schéma, rozklad a reprodukce dokumentu, kódování obrazové informace, formát dat, 5. Režimy přenosu faximilní zprávy, fáze a procedury faximilního přenosu,6. Koncová zařízení ISDN - architektura ISDN sítě, typy ISDN přípojů, rozhraní R, S, T, U, 7. Připojení ne-ISDN koncových zařízení, napájení koncových zařízení, signalizační systém DSS1. 8. Bloková struktura ISDN UKZ, ISDN telefon, faximilní a datový přenos v ISDN, videokomunikace v sítích ISDN, 9. Koncová zařízení mobilních sítí - princip činnosti a struktura mobilních sítí, základní stavební bloky, 10. Služby mobilních terminálů - hlasová služba, systém přenosu zpráv, přístupy k datovým sítím - CSD, HSCSD, E/GPRS. Zabezpečení komunikace, autentizace, šifrování dat. Struktura a činnost mobilních terminálů.11. Integrace hlasových a videokomunikačních služeb do prostředí sítí IP - VoIP, architektury H.323 a SIP; 12. Průběh VoIP komunikace, zajištění QoS v sítích IP, typy a hardwarová a softwarová výbava hlasových a videokomunikačních IP terminálů.

Literatura

PROKOP,J.:Účastnická telefonní zařízení,NADASŠRÁMEK,J.:Technika dokumentové telegrafie,NADAS

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D.