Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět High Voltage and Electric Apparatus (FEKT-CVNP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-CVNP - High Voltage and Electric Apparatus, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základními problémy techniky vysokého napětí a s funkcí,vlastnostmi a použitím elektrických přístrojů v elektrických obvodech.

Osnova

1. Základní pojmy v technice vysokého napětí.2. Zkušební zdroje.3. Měření vysokých napětí a velkých proudů.4. Vyšetřování elektrického pole.5. Elektrické výboje.6. Atmosférické a spínací přepětí.7. Zapínání elektrických obvodů,tepelné a silové účinky proudu.8. Elektrické kontakty.9. Provedení a provozní vlastnosti přístrojů bez oblouku.10. Provedení a provozní vlastnosti přístrojů provozních.11. Provedení a provozní vlastnosti výkonových spínacích přístrojů.12. Zkoušení elektrických přístrojů.13. Trendy vývoje elektrických přístrojů a jejich nasazení v elektrizační soustavě.

Literatura

Veverka,A.:Technika vysokých napětí, SNTL, 1978.Vávra,Z.,Vaněk,J.:Vysoké napětí a elektrické přístroje,Laboratorní a numerická cvičení,Část II:Elektrické přístroje,elektronický text,FEKT VUT v Brně,2003.Havelka,O. a kol.:Elektrické přístroje, SNTL, 1985.Browne,T.,E.:Circuit interruption,N.York,1984.Vávra.Z.:Vysoké napětí a elektrické přístroje,Část II:Elektrické přístroje,elektronický text,FEKT VUT v Brně,2003Blažek,V.,Skala,P.:Vysoké napětí a elektrické přístroje,Část I:Vysoké napětí,elektronický text,FEKT VUT v Brně,2003.Blažek,V.,Skala,P.:Vysoké napětí a elektrické přístroje,Laboratorní cvičení,Část I:Vysoké napětí,elektronický text,FEKT VUT v Brně,2003

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia a úspěšně vykonaná zkouška z BFY1a2,BMA1,2a3 a BEL1a2.

Garant

doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc.