Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní přístupy v analýze biomedicínských obrazů (FEKT-DBT4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-DBT4 - Moderní přístupy v analýze biomedicínských obrazů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout přehled o dvou aktuálních tématech v oblasti zpracování obrazů - registraci obrazů a texturní analýze obrazových dat.

Osnova

1. Principy registrace (lícování) medicínských obrazových dat.2. Fůze obrazové informace.3. Základní metody a komponenty mono- a multi-modální registrace.4. Geometrické transformace.5. Používané metriky.6. Interpolační techniky.7. Optimalizační přístupy.8. Přehled metod texturní analýzy.9. Problematika invariantnosti příznaků.10. Markovovská náhodná pole.11. Metoda lokálních binárních vzorů.12. Metody založené na statistikách vyšších řádů.

Literatura

Hajnal, J.V., Hill, D.L.G., Hawkes, D.J.: Medical Image Registration, CRC Press, 2001M. Petrou, Sevilla, P.G. Dealing with Texture, Wiley, 2006

Požadavky

Student by měl zvládat základy teorie číslicového zpracování signálů a obrazů (spektrální analýza, konvoluční operace, korelační analýza). Dále pak základy statistické analýzy dat (momentové charakteristiky, odhady parametrů modelů).

Garant

doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D.