Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní metody ve výzkumu elektrofyziologie (FEKT-DBT5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-DBT5 - Moderní metody ve výzkumu elektrofyziologie, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout přehled o metodikách využívaných experimentální kardiologií, včetně analýzy získaných signálů.

Osnova

1. Historie experimentální kardiologie.2. Metody experimentální kardiologie – přehled.3. Izolované srdce perfundované podle Langendorffa.4. Izolace kardiomyocytů.5. Voltage clamp.6. Patch clamp.7. Elektrokardiografie na zvířecích modelech.8. Registrace monofázických akčních napětí různými metodami.9. Registrace tlaku na izolovaném srdci a na srdci in situ.10. Biochemické metody využívané v experimentální kardiologii.11. Genetické a genomické studie.

Literatura

Natale,A. Handbook of cardiac Electrophysiology, Informa Healthcare, 2007Sigg,D.C., Iaizzo, P.A., Xiao,Y.F., He,B.: Cardiac Electrophysiology Methods and Models, Springer, 2010

Požadavky

Základy fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému. Základy analýzy biologických signálů.

Garant

prof. MUDr. Marie Nováková, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Marie Nováková, Ph.D.