Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy z výroby elektrické energie (FEKT-DEE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-DEE2 - Vybrané problémy z výroby elektrické energie, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače se současnými problémy a novinkami ve výrobě elektrické energie z pohledu technického rozvoje zdrojů, skladby zdrojů a jejich spolupráce v elektrizační soustavě. Cílem je rovněž upozornit na vliv výroben elektrické energie na životní prostředí. Posluchači z jiného oboru než SEE získají navíc základní přehled o technologii výroby elektrické energie v různých typech elektráren.

Osnova

1.Řízení výroby elektrické energie s ohledem na liberalizovaný trh s elektrickou energií.2.Specifické problémy v zajištění vlastní spotřeby jaderných elektráren.3.Využití obnovitelných zdrojů energie při výrobě elektrické energie a perspektivy dalšího rozvoje. 4.Vliv větrných elektráren na provoz elektrizační soustavy.5.Nové technické směry vývoje výroby elektrické energie.

Literatura

MATOUŠEK, A. Výroba elektrické energie. Výroba elektrické energie. Brno: FEKT VUT v Brně, 2003. s. 1Ibler,Z. a kol.:Technický průvodce Energetika. BEN, Praha 2002MATOUŠEK, A. Ekologie v elektroenergetice. Ekologie v elektroenergetice. Brno: FEKT VUT Brno, 2002. s. 1 ( s.)Pavelka ad.: Větrné elektrárny

Požadavky

Předpokládá se absolvování povinných a některých volitelných předmětů bakalářského studia oboru SEE a magisterského oboru EEN.

Garant

doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D.