Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z elektrických strojů a přístrojů (FEKT-DVE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-DVE2 - Vybrané statě z elektrických strojů a přístrojů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšíření teoretických znalostí pro zpracování a úspěšné obhájení disertační práce. Vědecká výchova v oboru elektrických strojů a přístrojů.

Osnova

1. Fyzikální základy přeměny energie, Hamiltonův princip, Lagrangeova stavová funkce. 2. Moderní výpočetní metody a modelování v elektomechanických soustavách, metody umělé inteligence.3. Numerické simulace založené na MKP.4. Elektromechanické soustavy s rotačním pohybem.5. Elektromechanické soustavy s lineárním pohybem.6. Obecný elektrický stroj a jeho dynamické rovnice.7. Elektrické stroje pro motorová vozidla.8. Automatizované měření elektrických strojů a přístrojů.9. Fyzika termického plazmatu, optická diagnostika spínacího oblouku.10. Tvorba a řešení inovačních zadání.

Literatura

White,D.C.,Woodsone,H.H.: Electromechanical energy conversion. John Wiley and sons, NY 1959 Chee -Mun Ong: Dynamic simulation of electric machinery using matlab and simulink. Prentice Hall, USA, 1997.KOZIEJ E.: Mazsyny Elektryczne pojazdów samochodowych WNT Warszawa, 1990Votruba: Rozvíjení tvořivosti techniků. ACADEMIA, 2000, Praha

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni vysokoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc.