Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy metodologie výzkumu (FEKT-FMET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-FMET - Základy metodologie výzkumu, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentů orientaci v oblasti tvorby technických a vědeckých textů, v základní terminologii z oblasti vědy a výzkumu a ve způsobech financování vědy a výzkumu v ČR.

Osnova

Základy tvorby odborných textů.Formální požadavky na odborný text.Textové editory (MS Word, LaTeX, OpenOffice Writer).Bibliografické citace. Softwarové produkty pro správu citací (RefWorks, EndNote). Informační zdroje na Internetu.Prezentace výsledků výzkumu. Vyhodnocení výsledků výzkumu pomocí statistických metod.Výzkum a věda - charakteristiky. Metodologie základního a aplikovaného výzkumu. Klinické studie - cíle a rozdělení. Fáze výzkumných projektů.Granty a grantová podpora v ČR a EU.

Literatura

R. A. Day: How to Write and Publish a Scientific Paper, Greenwood Press, 2006S. Čmejrková, F. Daneš, J. Světlá: Jak napsat odborný text, Praha, Leda, 1999

Požadavky

Jsou požadovány obecné znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D.