Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní péče v mimořádných situacích (FEKT-FZPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-FZPM - Zdravotní péče v mimořádných situacích, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je předat studentům teoretické znalosti z oblasti akutních stavů v lékařství, lékařské terminologie základních akutních stavů, patofyziologie a základy přednemocniční a nemocniční léčby. Dále pak teoretické znalosti a praktické dovednosti z rozšířené kardiopulmonální resuscitace.

Osnova

Kardiopulmonální resuscitace základní a rozšířená, respirační selhání, selhání oběhu, poruchy vědomí a akutní onemocnění centrálního nervového systému, akutní trauma, umělá plicní ventilace, integrovaný záchranný systém. Praktická cvičení: Kardiopulmonální resuscitace základní a rozšířená, umělá plicní ventilace, monitorace životních funkcím, prezentace nemocných na resuscitačním oddělení

Literatura

KELNAROVÁ, Jarmila. První pomoc pro studenty zdravotnických oborů. 1. vyd. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-2183. (CS)POKORNÝ, Jan. Lékařská první pomoc. 1. vyd. Praha: Galén, 2003. ISBN 80-7262-214-5. (CS)SCHEINAROVÁ, Adolfa. První pomoc. 3. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004. ISBN 80-244-0849-X. (CS)BYDŽOVSKÝ, Jan. První pomoc. 2. přeprac. vyd. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0680-6. (CS)SRNSKÝ, Pavel et al. Standardy první pomoci [online]. ČČK, Praha, 2002. [cit. 12.6.2013]. Dostupné z: http://www.cervenykriz.eu/docs/Standardy_prvni_pomoci.pdf (CS)

Požadavky

Zdravotní péče v mimořádných situacích navazuje na předmět „Základy první pomoci“ a na získané znalosti z fyziologie a klinických lékařských předmětů.

Garant

doc. MUDr. Vladimír Šrámek, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Vladimír Šrámek, Ph.D.