Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Business English (FEKT-GJA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-GJA4 - Business English, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na jazykové dovednosti a výrazové prostředky používané v obchodní angličtině. Studenti se seznámí s prostředky odborného jazyka v běžných ekonomických a obchodních kontextech, což představuje: aktivování gramatických struktur typických pro odborný jazyk, rozšiřování obecné i odborné slovní zásoby, aplikaci zásad cizojazyčné korespondence.

Osnova

Přednášky:1. Strategická spojení - Opakování mluvnických časů. Akvizice, fúze. Budování pracovních vztahů.2. Projekty - Členy. Synonyma. Ustálená slovní spojení. Stanovení cílů. Dodržování termínů.3. Týmová práce - Způsobová slovesa. Frázová slovesa. Ustálená slovní spojení. Budování týmu. Výměna informací.4. Informace a informační technologie - Druhy vět tázacích. Synonyma. Kladení vhodných otázek.5. Technologie, technologický pokrok - Věty vztažné. Složená podstatná jména. Briefing.6. Reklama - Gerundium a infinitiv. Ustálená slovní spojení. Vyprávění.7. Právo - Rod trpný. Synonyma. Ustálená slovní spojení. Vyjednávání.8. Značky a značkové zboží - Přídavná jména a příslovce. Synonyma. Komunikace v pracovním prostřední. Interpersonální vztahy.

Literatura

TRAPPE, T., TULLIS, G. Intelligent Business Upper-Intermediate Coursebook. Pearson Education Limited 2006. (EN)JOHNSON, C., BARRALL, I. Intelligent Business Upper Intermediate Skills Book. Pearson Education Limited 2006. (EN)PILE, L. Intelligent Business Upper Intermediate Workbook. Pearson Education Limited 2006. (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni B2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Absolvování předmětu Praktická angličtina 2.Studenti jsou schopni:- používat gramatické struktury podle požadavků dané úrovně znalostí a osnovy předmětů, na něž navazuje,- aplikovat znalosti formálního i neformálního stylu v písemném projevu,- použít různé jazykové prostředky k popisu osob a míst,- vyjmenovat a popsat různé volnočasové aktivity a sportovní disciplíny a diskutovat o nich v širších souvislostech,- charakterizovat různá zaměstnání,- komunikovat v situacích spojených s cestováním,- diskutovat o problémech turistického průmyslu,- vyjádřit svůj názor na sdělovací prostředky, zvláště internet a elektronická média,- popsat v základních rysech rozvoj vědy a techniky a jeho vliv na životní styl,- vyjmenovat různé problémy spojené s ochranou životního prostředí a vysvětlit souvislosti.

Garant

Mgr. Šárka Rujbrová

Vyučující

Mgr. Šárka Rujbrová