Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní studia 2 (FEKT-HAC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HAC2 - Kulturní studia 2, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto kurzu je poskytnout studentům s kulturním pozadím anglicky mluvících zemích, a tím zlepšit jejich komunikační schopnosti a dovednosti v kritických situacích.Rozvoj znalostí a dovedností souvisejících s laickou i profesionální používání angličtiny.Abilility komunikovat v oblastech zájmu týkajících se dnešní civilizace euroamerické.

Osnova

I. Úvod. II. Politické dějiny světa (zaměření na kulturu euroamerické)III. Kulturní, jazyková a politické rozdíly.IV. Kulturní studia (Spojené státy)V. Kulturní studia (Kanada)VI. Kulturní studia (Karibská oblast)VII. Kuchyně a stravovací návykyVIII.Německo / Central EuropeIX. Benelux / SkandinávieX. Vzdělávacího systému. Rozdíly mezi Severní Amerikou a Evropou. Požadavky pro přijetí na univerzitu.XI. Mezinárodní sportovníXII. Zábava / HumorXIII. Zkouška písemná

Literatura

R.MacNeil, W. Cran: Do You Speak American? Nan A. Talese, 2005Wellman, Guy: The Heinemann English Wordbuilder, Praha: SPN, 1991David Else: British Language and Culture, Lonely Planet Publications, 2007Peter Oettli: New Zealand: A Survival Guide to Customs and Etiquette, Marshall Cavendish Corporation, 2009Dr David Gowland, Dr Richard Dunphy, Dr C Lythe: The European Mosaic:Contemporary Politics, Economics and Culture, Longman, 2006Allan Metcalfe, OK, Oxford University Press, 2011

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia a mírně pokročilá znalost angličtiny.Studenti, kteří se chtějí kurzu zkoušku a získat jejich úvěry jsou povinni absolvovat minimálně 75% na cvičeních / přednáškách.

Garant

M. A. Kenneth Froehling

Vyučující

M. A. Kenneth Froehling