Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní angličtina (FEKT-HBEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HBEN - Obchodní angličtina, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na jazykové dovednosti a výrazové prostředky používané v obchodní angličtině. Studenti se seznámí s prostředky odborného jazyka v běžných ekonomických a obchodních kontextech, což představuje:- aktivování gramatických struktur typických pro odborný jazyk,- rozšiřování obecné i odborné slovní zásoby,- aplikaci zásad cizojazyčné korespondence.

Osnova

V průběhu semestru budou probrána následující témata vycházející z lekcí 1 až 8 používané učebnice:Lekce 1. - Strategická spojení - Opakování mluvnických časů. Akvizice, fúze. Budování pracovních vztahů.Lekce 2. - Projekty - Členy. Synonyma. Ustálená slovní spojení. Stanovení cílů. Dodržování termínů.Lekce 3. - Týmová práce - Způsobová slovesa. Frázová slovesa. Ustálená slovní spojení. Budování týmu. Výměna informací.Lekce 4. - Informace a informační technologie - Druhy vět tázacích. Synonyma. Kladení vhodných otázek.Lekce 5. - Technologie, technologický pokrok - Věty vztažné. Složená podstatná jména. Briefing.Lece 6. - Reklama - Gerundium a infinitiv. Ustálená slovní spojení. Vyprávění.Lekce 7. - Právo - Rod trpný. Synonyma. Ustálená slovní spojení. Vyjednávání.Lekce 8. - Značky a značkové zboží - Přídavná jména a příslovce. Synonyma. Komunikace v pracovním prostřední. Interpersonální vztahy.

Literatura

Trappe, T. and Tullis, G.: Intelligent Business Upper Intermediate Coursebook. Pearson Education Limited 2006.Johnson, C. and Barrall, I.: Intelligent Business Upper Intermediate Skills Book. Pearson Education Limited 2006.Pile, L.: Intelligent Business Upper Intermediate Workbook. Pearson Education Limited 2006.Mascull, B.: Business Vocabulary in Use Advanced. Cambridge University Press 2004.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni B2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Absolvování předmětu Praktická angličtina 2.Studenti jsou schopni:- používat gramatické struktury podle požadavků dané úrovně znalostí a osnovy předmětů, na něž navazuje,- aplikovat znalosti formálního i neformálního stylu v písemném projevu,- použít různé jazykové prostředky k popisu osob a míst,- vyjmenovat a popsat různé volnočasové aktivity a sportovní disciplíny a diskutovat o nich v širších souvislostech,- charakterizovat různá zaměstnání,- komunikovat v situacích spojených s cestováním,- diskutovat o problémech turistického průmyslu,- vyjádřit svůj názor na sdělovací prostředky, zvláště internet a elektronická média,- popsat v základních rysech rozvoj vědy a techniky a jeho vliv na životní styl,- vyjmenovat různé problémy spojené s ochranou životního prostředí a vysvětlit souvislosti.

Garant

Mgr. Šárka Rujbrová

Vyučující

Mgr. Šárka Rujbrová