Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nácvik poslechu a překladu (FEKT-HLIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HLIS - Nácvik poslechu a překladu, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základním cílem kurzu je v rámci stanovené osnovy zajistit přípravu studentů na každodenní běžnou i profesní komunikaci v anglickém jazyce, a to pomocí několika výchozích předpokladů.Jedná se o následující prvky: Rozvoj dovedností v anglickém jazyce formou aktivní účasti při poslechových cvičeních. Představení variant anglického jazyka. Úvod do tlumočnické práce a souvisejících aspektů řeči. Procvičování slovní zásoby v kontextu poslechu a tlumočení. Efektivní psaní poznámek.

Osnova

1. Úvod a diskuse k formě a obsahu kurzu. Představení pracovních materiálů. Metodologie poslechu, tlumočení a rozvíjení slovní zásoby. 2 .Angličtina ve světě: Anglický jazyk jako lingua franca. Tematický poslech a základní tlumočnická cvičení. Rozvoj slovní zásoby. 3. Doplňkové procvičování vybraných problémů výslovnosti. Diskuse k metodologii poslechu a tlumočení. 4. Podoby angličtiny.Tematický poslech. Vybrané kapitoly / cvičení z anglofonní filmové a hudební produkce. Televizní a rozhlasové zprávy. Četba, tlumočení a překlad.5. Podoby angličtiny.Tematický poslech. Vybrané kapitoly / cvičení z anglofonní filmové a hudební produkce. Televizní a rozhlasové zprávy. Četba, tlumočení a překlad. Rozvoj slovní zásoby. 6. Podoby angličtiny. Tematický poslech. Rozvoj slovní zásoby. . Práce tlumočníka při obchodním jednání. 7. Poslech a mluvený projev v nepříznivých podmínkách. Domáčí úkol: poznámky, rozbor.8. Prezentace. Tematický poslech. Rozvoj slovní zásoby. Podoby angličtiny. Práce tlumočníka při obchodním jednání. Opakování. Rozbor a poznámky k domácímu úkolu. Domácí úkol: Prezentace. Tematický poslech. 9. Tematický poslech. Podoby angličtiny. Práce tlumočníka pří obchodním jednání. Rozvoj slovní zásoby. Rozbor a poznámky k domácímu úkolu.10.Tematický poslech. Podoby angličtiny. Práce tlumočníka při obchodním jednání. Hovorová angličtina.11.Tematický poslech. Podoby angličtiny. Pokročilá poslechová cvičení ke zkouškám CAE, CPE, IELTS a TOEFL. Souhrn probrané látky.12.Tematický poslech. Podoby angličtiny. Pokročilá poslechová cvičení ke zkouškám CAE, CPE, IELTS a TOEFL. Souhrn probrané látky.13.Semestrální test.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia a mírně pokročilá znalost angličtiny.

Garant

Mgr. Přemysl Dohnal

Vyučující

Mgr. Přemysl Dohnal