Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika v elektrotechnice 1 (FEKT-HMA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HMA1 - Matematika v elektrotechnice 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vysvětlit základní pojmy a početní postupy z lineární algebry a diferenciálního a integrálního počtu. Dále se studenti naučí překládat matematické texty v uvedených oblastech (z angličtiny do češtiny a naopak).

Osnova

1. Základní matematické pojmy.2. Vektory, lineární kombinace a závislost vektorů.3. Matice a determinanty. 4. Soustavy lineárních rovnic a jejich řešení.5. Limita a spojitost funkce.6. Derivace. 7. Průběh funkce.8. Primitivní funkce, neurčitý integrál.9. Určitý integrál a jeho aplikace.10. Číselné řady, kritéria konvergence.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Studenti by měli umět pracovat s výrazy a elementárními funkcemi v rozsahu standardních požadavků k maturitě z matematiky, zejména by měli být schopni upravovat a zjednodušovat výrazy, řešit základní rovnice a nerovnice a nalézt definiční obor a obor hodnot funkce. Je požadována mírně pokročilá znalost angličtiny.

Garant

RNDr. Petr Fuchs, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr Fuchs, Ph.D.