Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická angličtina 4 (FEKT-HPA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HPA4 - Praktická angličtina 4, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohlubování jazykových dovedností na úrovni B2/ C1. Větší důraz se klade na rozvoj písemného projevu.

Osnova

- minulý, předpřítomný a předminulý čas ve vyprávění; pořadí přídavných jmen- styly mluveného projevu (přednáška, prezentace, instruktáž ap.); trpný rod- jazykové prostředky používané v psaném projevu k vyjádření vlastního názoru a přesvědčení čtenáře- hypotetická tvrzení; idiomatické výrazy- analýza krátkých recenzí; nácvik psaní krátké recenze- jazykové prostředky sloužící ke zdůraznění výroku- nácvik psaní motivačního dopisu- inverze; vybrané problémy tvoření slov- nácvik psaní shrnutí; interpretace a srovnávání informací- spojky a spojovací výrazy- metody výzkumu a prezentace výsledků- souvětí a vedlejší věty- čtení populárně naučných a odborných profesních textů; techniky porozumění čtenému textu (skimming, scanning)

Literatura

O'Dell, F., Broadhead, A. Objective Advanced. CUP, 2012.Swan, M. Practical English Usage. OUP, 2005.Yule, G. Oxford Practice Gramar Advanced. OUP, 2008.

Požadavky

Student, který si předmět zapíše, by měl být schopen mluvit o celé řadě témat a používat při tom rozmanitá gramatická spojení a slovní zásobu, v mluveném a psaném projevu správně používat různé časy, používat trpný rod, identifikovat typ vedlejších vět, používat základní frázová slovesa, idiomatická a ustálená slovní spojení, číst složitější texty a aplikovat techniky práce s textem, napsat kratší text a používat při tom rozmanitá gramatická spojení a slovní zásobu, porozumět složitějším poslechovým cvičením.

Garant

Mgr. Ing. Eva Ellederová

Vyučující

Mgr. Ing. Eva Ellederová