Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická angličtina 5 (FEKT-HPA5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HPA5 - Praktická angličtina 5, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

CíleRozvoj akademických jazykových dovedností a znalostí zaměřených na elektroinženýrství a informační technologie na úrovni C1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.Dílčí cíle:- Porozumění specifickým technickým informacím v mluvené i psané formě.- Schopnost komunikovat v situacích spojených s profesním zaměřením studia.- Rozlišení různých stylů písemného projevu: formální a neformální styl, styl vědecký, styl populárně vědecký.- Odpovídající rozšíření specifické slovní zásoby.

Osnova

1. Úvod do předmětu. Písemný vstupní test.2. Ústní prezentace: klíčová slova a vazby pro úvod, hlavní část a ukončení; procvičení. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.3. Vědecký a populárně-vědecký styl. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.4. Vědecký a populárně vědecký styl. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.5. Akademická slovní zásoba: klíčová podstatná jména, klíčová slovesa, klíčová přídavná jména, klíčová příslovce. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.6. Prezentace studentů. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.7. Jazykové funkce: zdůraznění, argumentace. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.8. Složené termíny. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.9. Abstrakt a shrnutí. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.10. Zaměstnání: doprovodný dopis při žádosti o místo. Písemná odpověď na inzerát. Profesní strukturovaný životopis. Prezentace studentů. Poslech s porozuměním. Práce s odbornými texty. 11. Pohovor v rámci konkurzního řízení. Prezentace studentů. Poslech s porozuměním; gramatické kategorie – úroveň C1; práce s odbornými texty.12. Psaní elektronických dopisů a vzkazů. Prezentace studentů. Poslech s porozuměním. Práce s odbornými texty. 13. Semestrální test.

Literatura

Neuwirthová, L. (2015) Study Materials for Practical English 5 (HPA5) (EN)Technical texts oriented to electrical engineering and information technology (EN)O'Dell, F., Broadhead, A. (2012) Objective Advanced, Student's Book, Cambridge: CUP (EN)Urbanová, L. (2008) Stylistika anglického jazyka, Brno: Barrister & Principal. (CS)McCarthy, M. (2009) Academic Vocabulary in Use, Cambridge: CUP (EN)

Požadavky

Před elektronickou registrací předmětu HPA5 je požadováno úspěšné absolvování zkoušky Praktická angličtina 4 (kód předmětu HPA4) na UJAZ FEKT. Tato zkouška odpovídá úrovni C1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Student na této úrovni:- rozumí širokému rejstříku náročných a dlouhých textů a rozpozná implicitní významy textů. - umí se plynule a pohotově vyjadřovat bez zjevného hledání výrazů. - umí jazyka užívat pružně a efektivně pro společenské, akademické a profesní účely. - umí vytvořit srozumitelné, dobře uspořádané, podrobné texty na složitá témata, čímž prokazuje ovládnutí kompozičních útvarů, spojovacích výrazů a prostředků koheze.

Garant

PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D.