Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítače a programování (FEKT-HPOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HPOP - Počítače a programování, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je předmětu je seznámit studenty s výpočetní technikou včetně jejího praktického použití. Součástí náplně předmětu jsou základy algoritmizace a programování.

Osnova

1. Zobrazení číselné a znakové informace, kódování informace. 2. Základy vytváření algoritmu a zápis programu v symbolickém jazyku. 3. Přenos informací, počítačové sítě, komunikační protokoly.4. Organizace počítačů, vnitřní struktura.5. Základy objektově orientovaného programování.

Literatura

Pecinovský R, Virius M: Učebnice programování - základy algoritmizace. Grada Publishing, Praha 1997. (CS)Doňar, B., Zaplatílek, K. MATLAB - tvorba uživatelských aplikací. BEN, 2004. (CS)Kabelová, A., Dostálek, L. Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS. Computer Press, 2008. (CS)Schlömer, N., Guidelines for writing clean and fast code in MATLAB, http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/22943 (EN)Getreuer, P., Writing Fast MATLAB Code, http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/5685 (EN)

Požadavky

Student by měl mít základní uživatelské znalosti o počítačových technologiích.

Garant

prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D.