Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 2 (ruština) (FEKT-HRU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HRU2 - Cizí jazyk 2 (ruština), Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získání základních jazykových dovedností, tj.čtení a porozumění ruskému textu,poslech a porozumění slyšenému projevu,schopnost ústně a písemně komunikovat v různých situacích s důrazem na přirozené vyjadřování v běžných situacích a tematických okruzích.

Osnova

1.-13.seminář1.Lekce 6 - povolání.Skloňování podstatných jmen,řadové číslovky.2.Trávení volného času,vyjadřování dojmů,vyjadřování data,skloňování osobních zájmen. 3.Lekce 7 - zápis do jazykového kurzu,orientace v budově,minulý čas,vykání. 4.Dohodnutí schůzky,skloňování zájmen a podstatných jmen. 5.Lekce 8 - Nakupování,časování dalších sloves,výslovnost předložkových vazeb. 6.Napsání adresy,dopisu,odpověď na inzerát,slovesné vazby. Práce s texty,poslech,skloňování zájmen.7.Raduga 2: Lekce 1 - ve škole, vyjadřování data, hodin,řadové číslovky.8.Práce s textem,poslech. Lekce 2 - předložkové vazby,zájmena,skloňování podst.jmen.9.Práce s texty,konverzace,poslech.10.Lekce 3 - Orientace ve městě,dopravní prostředky,časování sloves,práce s textem.11.Infinitivní věty,poslech. Lekce 4 - Nakupování,časování sloves,skloňování podst.jmen.12.Nesklonná podst.jména,práce s textem,poslech.13.Celkové opakování

Literatura

S.Jelínek, L.F.Alexejeva, R.Hříbková, H.Žofková: Raduga po-novomu 1- učebnice ruštiny. Fraus 2007. (RU)S.Jelínek, L.F.Alexejeva, R.Hříbková, H.Žofková: Raduga po-novomu 2- učebnice ruštiny. Fraus 2007. (RU)A.Baumgartnerová:Materiály k samostudiu. (RU)Ruská gramatika v kostce.M.Balcar.Leda Praha,1999. (RU)

Požadavky

Absolvovaný předmět HRU1.doporučená prerekvizita Cizí jazyk 1 (ruština)

Garant

PaedDr. Alena Baumgartnerová

Vyučující

PaedDr. Alena Baumgartnerová